Over Veldhuis Engineering

 

Veldhuis Engineering wordt geleid door Ruud Veldhuis. Het is een zelfstandig ingenieurs- en adviesbureau met een gerichte werkwijze voor het voorbereiden, ontwerpen en uitvoeren van technische projecten. De klant staat centraal en we zoeken altijd naar een geïntegreerde totaaloplossing.

Complete dienstverlening

Een technisch project begeleiden we van begin tot eind. Sparren over wat er nodig is, (concept)ontwerp en evaluatie, verificatie, realisatie, installatie, inbedrijfsname, validatie. We zijn graag bij het gehele traject betrokken. Dan is onze meerwaarde het grootst.

Marktsegmenten

We zijn van toegevoegde waarde bij technische projecten in elk marktgebied. Met name voor vraagstukken waarbij iemand met totaaloverzicht en technische expertise nodig is, die de taal van de klant en de taal van ontwikkelaars spreekt.

Water > gemalen – koelwater – riool – pompstation – drinkwater | Agrarisch | Energie | Chemie & petrochemie | Automotive | Offshore | Voedingsmiddelen |

Samenwerking

Veldhuis Engineering werkt samen binnen een breed netwerk van specialisten die elkaar inschakelen op deelgebieden of bij een compleet traject. Zo hebben we de mogelijkheid voor elk project afzonderlijk de meest geschikte krachten te bundelen.

Meer informatie
Een goed gesprek over wat wij kunnen betekenen voor uw bedrijf?
We praten graag met u verder.
T | 06 – 300 64 211
E | info@veldhuis-engineering.nl

Ruud Veldhuis

Ik ben een pragmaticus en vind het een uitdaging om lastige projecten behapbaar te maken. Dat doe ik door alle betrokkenen nadrukkelijk bij het geheel te betrekken, zodat iedereen werkt aan hetzelfde einddoel. Als werktuigbouwkundig engineer spreek ik de taal van technici en kan ik technische mogelijkheden en onmogelijkheden goed inschatten.

“Als iedereen in hokjes denkt, krijg je nooit een optimaal resultaat.”

 

We hebben intensief samengewerkt bij de ontwikkeling van E.ON’s nieuwe 1100 MW electriciteitscentrale in Maasvlakte Rotterdam. Ik was technisch projectleider voor het zeewater koelwatersysteem en Ruud lead engineer van de 3 betonnen-slakhuispompen die er onderdeel van uitmaken. Ruud is een zeer prettig aanspreekpunt. Of het nu ging om vragen of problemen over engineering, regulering, fabricage, installatie, commissioning of after-sales, als Ruud er bovenop zat kwam er altijd een bevredigend antwoord of een goede oplossing. Ruud heeft oog voor zowel the big picture als de fijne details en werkt adequaat, betrouwbaar en snel.

Wijnand Guns - Senior Project Engineer, Uniper Technologies b.v., (voorheen E.ON Engineering b.v.)

Ruud is positief kritisch en denkt in oplossingen. Met zijn gedegen technische achtergrond is Ruud in staat het hogere doel te blijven monitoren en over afdelingsgrenzen heen te kijken.

Bart van der Neut - Flowserve Hengelo, Order-fullfillment manager

Ruud Veldhuis heeft het vermogen complexe projecten terug te brengen tot begrijpelijke proporties en technische uitdagingen te vertalen naar praktische oplossingen. Doordat hij dit weet te combineren met een gedreven maar prettige manier van samenwerken, is hij een aanwinst voor elk team van ingenieurs.

Pieter Teesink - Engineering manager AMSS, Flowserve Etten-leur

A practical way of doing business including an overall view is the way of job execution  by this solution-driven engineer.
With Ruud Veldhuis as counterpart the job will have a clear and direct approach which is beneficial for all parties.

Hartmut Rosenberger - Owner, Rosenberger Engineering